Lokomotiv Grillby IBK

Lokomotiv Grillby är en förening som nu går in på sitt sjätte år.
Vi består i dagsläget av ett Herrlag, ett pojklag och våran kära innebandyskola.

Det var en ljus sensommarkväll 2013 när ett tiotal killar träffades i en lokal i Östra Enköping, träffen handlade om bildandet av vad som ska komma att bli det mest gillade innebandylaget i Enköping (Källa Facebook).
På mötet diskuterades allt från namn, målsättning, slogan till färg på matchstället.
Som känt så kom vi fram till att namnet Lokomotiv Grillby skulle vara väldigt passande då nästan alla deltagare på mötet spelat i Grillby ”Flames” IBK och detta namn ansågs vara hedrande då det var ett av alternativen redan på den tiden.

Vår målsättning och slogan kvarstår än idag ”Blodigt allvar, men ändå på skoj” Vi anser att det viktigaste av allt är att man har roligt när man utövar idrott och detta försöker vi jobba hårt med så att alla som ansluter till föreningen ska känna en glädje och tillhörighet.

Föreningens färger är självklara och det är Rosa/Blå/Svart, anledningen till färgvalet var enkelt, tillräckligt annorlunda för att inte behöva lägga pengar på ett borta ställ och väldigt snyggt.

2014 startades ett Damlag i föreningen och i ledarstaben hittade vi inga mindre än
Royne Svensson som bara månader innan detta kom från ett SM guld med Djurgårdens damer.
Magnus Wiberg med ett förflutet i Enköpings IBK som tränare för deras damlag och u-lag på damsidan.
David Andersson med erfarenhet från bland annat spel i div 3.

Med en stark ledarstab och spelsugna tjejer så avancerade damlaget från div 4 till div 2 på 2 säsonger innan vi nu tyvärr fick lägga damlaget på is.

Royne återfinns nu i vårat herrlag som assisterande tränare men har hunnit med 2 säsonger i Täby damer (SSL), Magnus satsar på egen träning och David hittar vi som Assisterande tränare i Storvreta damer.

Herrarna har även dom avancerat i seriesystemet för varje säsong och hittas nu i div 2 Gästrikland, Dalarna, Uppland men har som målsättning att fortsätta klättra i seriesystemet.

I Herrarnas ledarstab ingår
Peter Kokocha med sina 4 VM-guld med Sveriges landslag och media uppdrag i TV rutan fått den stora äran att ha huvudansvar.

Som tidigare nämnt, Royne Svensson Assisterande tränare, med SM-guld från Djurgårdens damer, tränaruppdrag i bland annat, Sirius, AIK och Täby dam.

Theodor Jonsson Hjälptränare, Återfinns i Storvretas Juniorallsvenska lag som tränare och har tidigare erfarenhet som tränare på ungdomssidan i Enköpings IBK.

Vår unga historia fortsätter att skrivas………..

To be Continued……..