Förbundsordförande genom tiderna


Sten Strömberg, förbundets första ordförande (1987-1992)
87/88
Under våren 1987 visade ett flertal föreningar att det fanns intresse för att spela innebandy i serieform. Sten Strömberg Upsala Studenters IF starke man kallade samman till ett första informationsmöte i Uppsala Energis lokaler i Uppsala. Intresset var stort och mötet följdes upp av ett bildandemöte av Upplands Innebandyförbund den 4 juni 1987.
Sten Strömberg var Upplands Innebandyförbunds första ordförande, en glad spontan kille som med en positiv inställning styrde verksamheten i rätt riktning och det första året genomfördes bra. Man kan inte annat en bli imponerad av Sten, han hade ingen erfarenhet av att bedriva ett Innebandyförbund. Sten verkade för ett ökat krav på administrativt arbete och att kommande åren så måste vi bygga upp en stabil och väl fungerande organisation för att utvecklas. Det fanns såklart barnsjukdomar och vi var alla väldigt unga och spontana, men vad skulle vi jämföra med. Alla var glada över att äntligen få spela innebandy i organiserad form.
Man tog fram en värdklubbslåda som innehöll tidtagarur, fem bollar, visselpipor och sex domartröjor. Den klassiska värdklubbspinnen och värdklubbslådan vandrade mellan de klubbar som hade ansvar. Värdklubbspinnen bestod av en avkapad innebandyklubba där nyckeln till hallen satt fast med en kedja.
Sekretariat skulle bemannas enligt ett värdklubbsschema som bestod av de deltagande lagen i serien.
Man genomförde en domarutbildning och införde ett slags klubbdomarsystem där någon från föregående match dömde den kommande matchen. Sanningen är väl att domarkvaliteten var lite ojämn, men det fungerade ändå ganska bra.
För att prova serieupplägget så genomförde man en träningsomgång i Brandkårshallen i Uppsala. Seriestarten för Upplandsserien spelades fredagen den 2 oktober 1987, det var den första uppländska seriematchen någonsin. Gottsunda IF mötte Teknikums IF i Gottsundahallen i Uppsala
Det var det första Distriktsmästerskapet för herrar som genomfördes och alla de lag som tillkommit under säsongen fick chansen att delta.
88/89
Säsongen 1988/89 var förbundets andra år med Sten i spetsen. Verksamheten har i stort sett fungerat bra med tanke på den oerhörda tillväxten av antalet klubbar, vilket medfört ett ökat administrativt arbete. Det ansvar som legat på klubbarna vad gäller värdskap för olika spelomgångar har fungerat på ett bra sätt. Vi tror därför att detta arbetssätt kommer att fungera väl även i framtiden. Systemet med obligatoriskt domaransvar för de olika klubbarna har fungerat sämre.
Denna säsong införs matchprotokoll med periods händelser och laguppställning för hemma och bortalag.
Till kommande säsong är det klart att Uppsala Kommun köper in en sarg som kommer att användas för allt seriespel i Uppsala.
Prioriterade frågor var att rent administrativt hoppas vi på att kunna förverkliga drömmen om ett kansli.
89/90
Säsongen 1989/90 var förbundets tredje år. Administrativt har det varit ett år där den stora expansionen av antalet klubbar har medfört att administrationsarbetet blivit mer krävande. Upplands innebandyförbunds första kansli öppnade 19 oktober 1989, kansliet var i form av en telefonsvarare och en deltidstjänst för Klas Pettersson i hans pojkrum i Knivsta.
Upprättandet av en deltidstjänst på kansliet underlättade mycket och klubbarna har nu äntligen fått en fast punkt att vända sig till i olika frågor.
Bildandet av en domarkommitté har inneburit att domarkvaliteten har förbättrats och att administrationen av dömandet har löpt förhållandevis smidigt.
Till kommande säsong är det roligt att konstatera att innebandy i Uppland dels sprider sig över distriktet, dels att den breddas genom de första ungdomsserierna.
Första landskampen den 2 december spelades mellan Sverige och Finland i Fyrishallen. Förutom att det var den första innebandylandskampen i Uppland, var det den första innebandymatchen någonsin som direktsändes i TV. SVT visade matchen och sändningen hade 360 000 tittare. Sverige vann matchen med 10–2 och publiksiffran i Fyrishallen var 388. I och med matchen publicerade UNT för första gången ett lite större reportage om innebandy.
90/91
Säsongen var förbundets fjärde år. Administrativt har även detta år varit ett år där den stora expansionen av antalet klubbar har medfört ett krävande arbete för Sten och kansliet. Den nya kanslitjänsten har betytt mycket och denna tjänst plus den inköpta datorutrustningen har effektiviserat arbetet för styrelsen på många sätt. Kansliets fyra timmar per vecka har dock varit otillräckligt. Innebandyn i Uppland är nu en av de största idrottsrörelserna i Uppland. Dessutom har distriktet växt till det fjärde största innebandydistriktet i landet.
91/92
Säsongen 1991/92 var förbundets femte år. Stens goda arbete för att klara av tillväxten av antalet klubbar och lag har gjort att det administrativa arbetet varit mycket krävande. Expansionen fortsätter dramatiskt och man undrar när tillväxten ska upphöra. Förbundets kanslitjänst skall utökas till kommande år och det i nya lokaler, allt för att försöka klara av klubbexpansionen på ett bra sätt. Innebandy i Uppland har nu på allvar klivit fram som en av de största etablerade sporterna i Uppland.
I början av september 1991 köptes den första riktiga sargen in till Gamlishallen i Uppsala. Märket INIHOC och priset 45 000 kr. Vilket lyft det blev för seriespelet med fullstorplan och sarg, det lyste utveckling och framåtanda.
Upplands första tävlingskalender lanserades, en enkel gul kalender i a5 format på 56 sidor fullproppad med information om förbundet, kontaktpersoner för föreningar, domare, vägbeskrivning till sporthallar, tävlingsbestämmelser, spelprogram, avgifter, värdklubbsinformation och schema för dessa, samt allmän information. Här fanns allt man behövde veta för att spela uppländsk innebandy, en innebandybibel.
Den lokala tidningen uppländsk innebandy planerades och det första numret kom ut i jan 1992, en tolvsidig svartvit tidning i A5 format. Under denna säsong kom tidningen ut med tre nummer. Varje förenings kontaktperson fick 15 exemplar av tidningen för att dela ut i sin förening.
Denna säsong var Sten Strömbergs sista som ordförande och vi tackar honom för allt hans fantastiska arbete för upplands Innebandyförbund under de första fem åren.
Anant Dharamshi, förbundets andra ordförande (1992-1997)
92/93
Anant Dharamshi väljs in som ny förbundsordförande i Upplands innebandyförbunds styrelse. En ung kille från Knivsta med massor av energi och inställningen att nästan ingenting var omöjligt. Han var utåtriktad, vältalig och drev väldigt många saker framåt. Under Anants första säsong flyttade UIBF:s kansli från Klas Petterssons rum i Knivsta och in i Idrottens Hus vid Stabby Backe i Uppsala, och de första riktiga kanslilokalerna var ett faktum. Utmärkelsen Årets förening utsågs för första gången.
93/94
Efter segdragna förhandlingar med Fyrishallen och Anant spelades äntligen de högsta serierna på dam och herrsidan i Fyrishallens B-hall i Uppsala. UIBF:s kansli i Idrottens Hus flyttade från Stabby Backe till Portalgatan. Kansliet anställde för första gången 1993 en konsulent på heltid och det var Klas Pettersson. Våren 1994 anställdes även Johnny Johansson på heltid.
Då det nuvarande värdklubbssystemet inte fungerade till fullo ersattes det med fem vaktmästar klubbar som har ansvar för att sporthallarna låses upp och stängs i samband med seriematcher.
Tidningen uppländsk innebandy lanserade och läggs ner efter 4 nummer då produktionskostnaden blev för dyr. Kansliet informationsbrev ”kansliet informerar” till föreningarna läggs ner och blir Utan Assist, ett månadsbrev om uppländsk innebandy som skickades ut till föreningar, ledare och domare.
Diskussioner pågår om vi skall ansöka om att få vara arrangör för innebandy VM i Sverige som skall spelas 1996.
94/95
Efter förhandlingar av bland annat Anant så tilldelas Uppland Innebandyförbund ett delarrangemang av det första Innebandy-VM 1996, det spelades i Fyrishallen i Uppsala, Skellefteå och Stockholm. En viktig fråga är hur vi utbildar våra föreningsledare och utvecklar våra föreningar.
Ett omfattande projektarbete ”Projekt Landsort” ”genomfördes med en kartläggning av Uppland. Frågeställningarna var innebandyintresse, tillgång till sporthallar och vita fläckar där det inte bedrevs innebandy.
95/96
VM och dess förberedelser präglade större delen av säsongen. 9–10 februari 1996 genrepades det med landskamper. Sverige-Tjeckien sågs av 946 åskådare på fredagen vilket var nytt publikrekord för innebandy i Uppland. Innebandy VM spelades 11–16 maj 1996 och publikmässigt blev det ett mycket bra facit med tanke på förutsättningarna. Finalen sågs av 15. 106 finalåskådarna i Globen. Det var bara påven och Bruce Springsteen som dragit mer folk till Globen.
Hittills har i princip varje slutord i UIBF’s verksamhetsberättelser genom åren har handlat om hur fantastisk den gångna säsongen har varit. Ingen kan blunda för att för detta faktum heller 1995/96. Enbart den ordinarie verksamheten kunde visa upp fler serier, fler lag, bredare föreningar, bättre spelare, mer mogna och välutbildade ledare samt i allmänhet ett större intresse och kunnande om vår idrott än tidigare. Att därtill lägga tre nybildade distriktslag, två svenska landskamper och framför allt ett perfekt VM-arrangemang, gör att säsongen 1995/96 kan summeras som verkligt betydelsefull för Upplands Innebandyförbund.
96/97
Under UIBF jubileumssäsong (10 år) presenterade en ny logotyp denna säsong, vilket var den andra logotypen för Upplands Innebandyförbund genom tiderna.
Tidningen utan Assist som har varit ett månadsnummer kommer nu bara att ges ut sporadiskt och förhoppningsvis skall mer information visa på förbundets hemsida.
Som innebandydistrikt nr 2 i landet, hade UIBF premiär för en egen hemsida. Den 24 oktober 1996 var den på plats och där man kunde hämta information om resultat, telefon nr, statistik med mera
Upplands innebandyförbund bjöd in samtliga ordföranden till den första ordförandekonferensen från föreningarna i distriktet till information och frågestund om uppländsk innebandy.
P.g.a. två avhopp från UIBF:s styrelse under december månad, kallades föreningarna till ett extra årsmöte den 5 februari. Förutom de två tidigare avhoppen (Björn Johansson, ledamot och Urban Lundberg, kassör) har även UIBF:s ordförande sedan 1992 Anant Dharamshi bestämt sig för att lämna sin plats till förfogande vid det extra årsmötet. Till ny ordförande resterande del av verksamhetsåret valdes Erik Eriksson.
Vi passar samtidigt på att tacka Anant Dharamshi för han insatser under fem intensiva år.
Erik Eriksson, förbundets tredje ordförande (1997)
Förbundets nya ordförande heter Erik Eriksson är 25 år och är från Uppsala. Han blev vald som ordförande på det extra årsmötet i februari 1997. Han tog då över ansvaret för verksamhetsåret 96/97 och slutförde den besvärliga säsongen på bästa sätt. Erik han inte göra så mycket mer än att komma med i historieböckerna som den ordförande som har den kortaste tiden som ordförande i Upplands innebandyförbunds historia.

Arne Nordesjö, förbundets Fjärde ordförande (1997-2004)
97/98
Arne Nordesjö en medelålders man med organisations erfarenhet och strukturkunnande tackade ja till att ta över förbundets ungdomliga struktur och styra upp det till en riktig arbetsplats. Arbetet präglades av många frågetecken men allteftersom dessa har rätats ut har vi funnit en struktur och ordning som kan bli en bra plattform att bygga den fortsatta verksamheten på. Mycket av tiden har gått åt till funderingar om ekonomin, förbundets organisation, distriktslag, utbildning, domartillsättning, regel och disciplinärenden, samt fungerande kontaktvägar med verksamhetens bas d.v.s. våra föreningar.
Damutvecklingskommittén som arbetade för ökad kvinnorepresentation inom uppländsk innebandy byter namn Q40.
Som en följd av det enorma skyfallet i Uppsala drabbades Idrottens Hus av en översvämning i augusti 1997. Under flera månader var arbetsmiljön provisorisk och bristfällig men vi lyckades ändå slutföra säsongen.
98/99
Arne inledde ett samarbete med Upplands Fotbollförbund. Samarbetet mynnade ut i att man delat på en domartillsättartjänst som tillsätter domare till både fotboll och innebandymatcher.
Tabeller för lag tom 11 år tas bort. Protesterna är stora och många förespråkar att innebandyn kommer att dö om vi inte har serier och tabeller för alla åldrar.
Av flera år av arbete med bland annat Arne och Uppsala Innebandyallians så fick Uppsala äntligen en egen innebandyhall. I januari 1999 efter sex års hårt arbete med många olika projekt invigdes äntligen Allianshallen. Dessa före detta tryckerilokaler (Almqvist & Wiksell) är numera omgjorda till en innebandyhall med tre innebandyplaner, med en cafeteria, konferens och kontor.
Verksamhetsåret har för Arnes del präglats av en ambition att träffa och lyssna på medlemsföreningarna, dels genom ordförandeträffar, dels genom att styrelsen har deltagit i styrelsemöten hos olika föreningar. Styrelsen har på så sätt försökt sätta sig in i de problem som föreningarna har i sin stora och breda verksamhet.
Förbundets Q40 grupp (endast kvinnor) har med nya grepp gett stöd till våra kvinnliga ledare och deras mycket viktiga närvaro i olika grupper och kommittéer.
Ett av de större målen under säsongen var att ta fram en lättare adress till hemsidan. Nuvarande adress är home1.swipnet.se/~w-18497. I mitten av februari 1998 kunde den nya adressen www.uibf.se börja användas.
Ett kraftigt minus är vår ekonomi. Denna måste förbättras under nästa verksamhetsår. Har vi inte pengar att betala med så begränsar det våra möjligheter att ta initiativ. Varje åtgärd måste kostnadsberäknas strängt. En summering av förbundets verksamhet visar att på det stora hela har Upplands Innebandyförbund haft ett bra verksamhetsår.
I ett försök att förbättra förbundets ekonomi så lades en 5 årsplan att Upplands Innebandyförbund skulle vara det självklara valet som arrangör av innebandytävlingar i Sverige. Det finns inga begränsningar, vi vill arrangera landskamper, Distriktslags SM allt där vi kan dra in pengar som skapar en bättre ekonomi för förbundet. Målet är att få så mycket eget kapital så att vi kan avveckla förbundets verksamhet på ett bra sätt mot personal och övriga leverantörer.
99/00
Arrangemangens säsong
Millennieskiftes säsongen var också något av arrangemangens säsong för UIBF.
Frågan är om det någonsin arrangerats så mycket i ett och samma distrikt under en säsong. I november spelades damlandskampen Sverige-Finland, i årsskiftet arrangerades UNT-cupen av Storvreta IBK, i april stod UIBF som värd för 16-åringarnas distriktslags-SM. I december arrangerade Fyrislunds BK slutspelet i nya Aftonbladet Cup. I mars arrangerade Enköpings IBK innebandyfesten och blev därmed den första förening att stå för detta arrangemang två gånger.
00/01
Utvecklingen för idrotten innebandy går rasande fort vilket också visar sig att förbundet både lider av växtvärk och inte riktigt har funnit sina former. Säsongen har präglats av intensiv tävlingsverksamhet, med brist på halltider för träning och brist på domare. För att lösa den kraftigt ökade administration så utökas kansliets personal där domartillsättning får en mer framträdande plats.
01/02
Vår tävlingskalender gick från 212 sidor till 142 sidor eftersom spelprogrammet togs bort eftersom de ändå vart inaktuellt väldigt snabbt på grund av alla matchflyttar. Förbundets stora bekymmer är att skapa en god och stabil ekonomi, men vi gör igen ett stort minusresultat för verksamhets.
Upplands Innebandyförbund kansli byter lokaler och flyttar från Idrottens hus till större lokaler i Allianshallen.
02/03
Föregående verksamhetsår redovisade ett kraftigt underskott och hade inte förbundet haft en så god likviditet så hade förbundet tvingats lämna in en konkursansökan. Ett ansvarsfullt årsmöte gick med på kraftiga kostnadsminskningar. Det som sved hårdast var att årsmötet beslöt att göra ett uppehåll med distriktslagen vilket påverkade ekonomin märkbart.
Förbundet visar detta verksamhetsår ett stort plus i den ekonomiska redovisningen. Det är många som bidragit till detta, men framför allt har vårt kansli gjort ett fantastiskt arbete med att minska kostnaderna men också att hitta nya intäkter.
Ett år som började i moll slutar i dur.
03/04
Det ekonomiska resultatet för verksamhetsåret var mycket gått. För några år sedan så var det ekonomiska läget nästintill katastrofalt, men tack vare mycket gott tänkande vid tidigare årsmöte och träget arbete från styrelsen och kansli är förbundets likviditet och soliditet mycket gott. Det gör att Upplands Innebandyförbund dels kan betala sina framtida åligganden och genomföra satsningar för framtiden. För första gången så avsattes 100 000 kr till en utbildningsfond för föreningsutveckling, och utbildning av ungdomsledare.
Arne Nordesjö har varit ordförande i sju år, och han lämnar ett förbund med en välfylld kassa, det tackar vi tacksamt för.
Anders Edward, förbundets Femte ordförande (2004-2007)
04/05
Anders Edward från Uppsala är ny ordförande och han har tidigare varit kassör i förbundet. Han är lugnet själv och arbetar som chef på Saco och har stor vana av att leda och få personalen att växa. Genom Anders ledaregenskaper skapades ett lugn och förtroende bland personal och förtroendevalda vilket kommer att vara värdefullt för förbundets verksamhet i många år framåt.
Innebandyintresset är fortsatt stort. Antalet l spelare ökade och nådde nya rekordnivån på drygt 7000 licensierade spelare. Antalet föreningar har minskat något medan antalet lag ökar, dvs färre föreningar men större.
Vi gjorde åter igen ett positivt resultat ekonomiskt trots att vi gjorde många investeringar och förbundets egna kapital översteg 500 000 kr
05/06
Det genomfördes många gratisutbildningar under året. Säsongen 2003/2004 fonderades 100 000 kronor i en utbildningsfond och nu är dessa pengar slut. Utbildningsverksamheten har under året varit intensiv och vi har utbildat hundratals ledare i distriktet.
Förbundets ekonomi är stabil och det skapar en trygghet för verksamheten som kan bedrivas säkert och med god kvalitet.
06/07
Hösten 2006 tog vi över ansvaret för genomförandet för Innebandygymnasiet i Uppsala. Under läsåret var det totalt 122 elever, 40 flickor och 82 pojkar. Verksamhets bedrevs i Allianshallen i Uppsala. Det positiva ekonomiska resultatet översteg budget, och vårt eget kapital ökar.
Ett stort tack till Anders Edward som såg oss och trodde på oss, skapade frihet under ansvar och en bra arbetsmiljö.
Bo Strömquist, förbundets sjätte ordförande (2007-2011)
07/08
Ny ordförande är Bo Strömquist, han arbetar som ekonomiansvarig på Akademiska sjukhuset. Han genomförde stora förändringar med att utveckla organisationen i syfte att stärka den samlade organisationen. Det arbetades med organisation manualer och policydokument för att bidra till en effektiv verksamhet till nytta för distriktets föreningar.
Det bildades ekonomiska Utvecklingsenheter, Tävlingsenheter och kontoplaner som blev tydliga och enkla att följa om hur vi använde pengarna. Årets resultat blev 154 046 kr.
08/09
På distriktslags SM tog Uppland sin första guldmedalj med flickor 15 och pojkarna tog silvermedalj.
Organisationsarbetet fortsätter målmedvetet med att tydliggöra uppdrag och roller för såväl förtroendevalda som tjänstemän vid kansliet. Under säsongen har styrelsen tagit en mer strategisk roll och delegerat verkställigheten till kommittéer och tjänstemän. I ett syfte att skapa en kanal till morgondagens beslutfattare har ett ungdomsråd bildats med uppdraget att vara förslagsställare till styrelsen.
Distriktet har haft en stark tillväxt av licensierade spelare under den gångna säsongen. Uppland är det distrikt som relativt har ökat mest i hela landet.
09/10
Med stöd i visioner och formulerade målsättningar har handlingsplaner formulerats för styrelsen och de olika enheter som representeras av förtroendevalda. En bärande idé har varit att tydliggöra styrelsens strategiska uppdrag och samtidigt kedjan av ansvar för enheter, kommittéer och kansli. Arbete skall utgå från tydliga roller och ett ansvarstagande inom de olika funktionerna.
På distriktslags SM tog flickor 15 år guldmedalj igen och Damjuniorer 17 tog silver.
10/11
Denna säsong avslutas uppdraget för att bedriva Innebandygymnasiet eftersom man bytt inriktning och vill att rollerna fördelas på ett antal av distriktets föreningar i större utsträckning än vad som hittills gällt.
Förbundet redovisar en balansräkning med en stark betalningsförmåga på såväl kort som lång sikt. Upplands Innebandyförbund har en stark ekonomisk plattform för att bygga vidare att stärka såväl verksamhet som varumärket Svensk Innebandy.
Vi tackar Bo Strömquist för hans fyra år som ordförande, han skapade tydlighet och många dokument.

Bengt Hellström, förbundets sjunde ordförande (2011-2016)
11/12
Ny ordförande med namnet Bengt Hellström från Sigtuna. Han har suttit i Upplands Innebandyförbund styrelse och är aktiv som ordförande i Arlanda IBK och är säljansvarig på Mercedes i Stockholm.
Året har präglats till stor del av förberedelser inför lanseringen av Svensk Innebandys utvecklingsmodell (SIU-modellen). Utbildningssatsningen är den mest omfattande som svensk innebandy har tagit fram.
Man arbetade för att samverka tillsammans med Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna för att hitta ett samarbete runt administrationen för förbundets utbildningar och distriktslag.
Bengt var pådrivande av att starta ett Innebandycentra tillsammans med Upplands Idrottsförbund för att bättre kunna samverka när det gäller skolverksamhet och utveckling av uppländsk innebandy.
Projektet Framtidens tjejer lanserades som är ett rekryteringsprojekt som styrelsen prioriterar högt för att öka antalet tjejer i verksamheten.
Allianshallen upprustning/utökning eller ny arena? Viktig fråga eftersom förbundet aktivt kommer att prioritera och engagera oss i frågan. Då vi anser att Allianshallen är viktig för uppländsk innebandys totala verksamhet.
På Distriktslags SM tog Damjuniorer 17 SM-guld.
12/13
Verksamhetsåret har präglats av en genomlysning av vår organisation där vi genomfört utredningar kring hur vi skall bedriva beslutsarbetet inom styrelsen och våra kommittéer på ett så effektivt och tydligt sätt som möjligt. Distriktsförbundet har ansvar för verksamheten och personal och skall ta tillvara medlemsföreningarnas intressen på ett klokt sätt.
Utbildningsverksamhet (SIU-modellen) har lanserats för ungdomsledare och intresset har varit enormt och vi har utbildat 550 ledare.
Arenafrågan i Uppsala är fortfarande inte löst, förbundet satsade resurser under det första halvåret för att stötta projektets föreningar. I avvaktan på beslut och eventuell driftsättning så har förbundet nu inte något engagemang i arenaprojektet.
På distriktslags SM tog DJ 17 guldmedalj igen.
13/14
Utbildningskommitténs verksamhet under året har i huvudsak bidragit till förbundets stora överskott. Verksamheten 2013/2014 presenterar ett resultat på 265 310 kronor före bokslutsdispositioner.
Arenafrågan i Uppsala är fortfarande inte avgjord. Förbundet har inte något engagemang i arenaprojektet för närvarande, däremot i och med att beslutet dröjer har vi börjat utreda alternativa lokaler för vårt kansli.
Vill också hedra Klas Pettersson (tidigare anställd) som efter en längre tids sjukdom avled under detta verksamhetsår, Klas har betytt mycket för hela innebandy-Sverige och framförallt för innebandy-Uppland. På Klas begravning i Knivsta närvarade representanter för vårt förbund.
14/15
Förarbetet med den nya innebandyarenan pågår för fullt och anläggningen kommer tas i bruk under våren 2016. Förbundet är delaktig med råd om tävlingsföreskrifter och tävlingsbestämmelser och rekommendationer för elitverksamhetens ytor och krav.
Under verksamhetsåret har arbetet med att utforma en ny förening certifieringsmodell tagit fart och tillsammans med intresserade föreningar har materialet färdigställts. Vi har beslutat att genomföra de första certifieringarna av föreningar under kommande verksamhetsår.
Vi har även glädjen att berätta att vi genomfört en rekryteringsprocess och inrättat en heltidstjänst som ”föreningsutvecklare” på förbundet. Föreningsutvecklaren skall vara en resurs för våra medlemsföreningar i arbetet med implementeringen av SIU- modellen och certifieringsarbetet.
Vi har förutom det redan etablerade samarbetet inom GUDH-distrikten även öppnat en dialog med Stockholm, Västmanland och Södermanlands innebandyförbund för att se hur vi kan hitta gemensamma frågor att utveckla i framtiden.
15/16
Förutom fokus på föreningsutveckling genom vår föreningsutvecklare som har haft till uppgift att besöka distriktets föreningar samt utveckla samarbetet med SISU så har vi lagt en utbildningsplan för samtliga ledare som kommer att genomföras under de två kommande verksamhetsåren.
Upplands Innebandyförbund har under april månad 2016 skapat en motionsförening som heter Upplands motionsförening (förenings nr 51999-58). Syftet med denna förening är att kunna skapa nya och enklare former för att spela motionsinnebandy i Uppland.
Dessutom vill förbundet framhålla att samarbetet med samtliga medlemsföreningar, Upplands Idrottsförbund, Uppsala Innebandyallians, kommunernas fritidsnämnder och Svenska Innebandyförbundet fungerar alldeles utmärkt vilket i allra högsta grad gynnar innebandyutvecklingen i distriktet.
Vi tackar Bengt för hans 5 verksamma år som ordförande för Upplands Innebandyförbund.

Dan Back, förbundets åttonde ordförande (2016-)