24. SÄSONGEN 2010/2011

Mer info kommer

utmärkelser 2010/2011

Årets förening
Storvreta IBK
Årets spelare, damer
Amanda Delgado-Johansson, Sten Sture BK
Årets spelare, herrar
Billy Nilsson, IK Sirius IBK
Årets domarpar
Fredrik Olsson, Uppsala
Daniel Wahlström, Uppsala
Årets ledare, damer
Sven-Eric Junebjörk, Björklinge BK
Årets ledare, herrar
Lars Jedheim, IK Sirius IBK
Årets stjärnskott
Amanda Delgado-Johansson, Sten Sture BK
Årets profil
Tommy Persson

SEGRARE SERIESPEL 10-11

H2 GUDH
Uppsala IBK
H3
Björklinge BK
H4
Hagunda IF U
H5
Bålsta FBC
H6
Gottsunda IBF U
H7 Ö
Björklinge BK U
H7 V
Arlanda IBF
D2
Björklinge BK
D3
SK Vide
D4 V
Gävle GIK U
D4 Ö
Rimbo IBK
HJ19
Gottsunda IBF
P16
Gottsunda IBF
P15 A
Livets Ord IF 1
P15 B
Björklinge BK
P14 B
Almunge IK
P14 A
IK Sirius IBK
P13 A
Arlanda IBK 1
P13 B
Arlanda IBK 2
P12 N
IS Saga
P12 V
FBC Uppsala Ungdom Svart (1)
P12 Ö
Alunda IBF
F14
FBC Uppsala Ungdom
F13
Lamadjurets AIBC
F12
Sten Sture BK

UIBF STYRELSE 10-11

Ordförande
Bo Strömquist, Uppsala
Vice ordförande
Ylva Carlsson, Uppsala
Sekreterare
Johnny Johansson, Uppsala
Kassör
Kristian Adolfsson, Uppsala
Ledamöter
Erica Jonsér, Uppsala
Bengt Hellström, Sigtuna
Susanne Jansson, Storvreta
Ingemar Lundqvist, Storvreta
Malin Hartman, Uppsala

25. SÄSONGEN 2011/2012

Säsongen 2011/2012 bjöd på blandade resultat för Upplands förbundsserielag. Vi börjar med det positiva. Storvreta IBK gick fram som en ångvält i Superligan och vann för första gången någonsin grundserien.  Avståndet ner till tvåan Pixbo Wallenstam IBK blev hela 12 poäng. I slutspelet kunde inget lag stoppa Storvreta IBK och efter 5-3 i finalen mot IBK Dalen kunde Storvreta IBK för tredje året i rad titulera sig svenska mästare!

Även IK Sirius IBK deltog i Superligan men efter en säsong kantad av skador, tränarbyte, uddamålsförluster och storförluster slutade Sirius sist i serien och flyttas därmed ner till Allsvenskan där det nästa säsong väntar derbyn mot FBC Uppsala. Även Hagunda IF degraderas efter sin sistaplats i Allsvenskan. I division 1 åkte Storvreta Ungdom IBK ner till divsion 2 medan Uppsala IBK genom en bra avslutning hängde kvar i serien. Därmed bröts Uppsala IBKs svit på fyra raka uppflyttningar och Superligan får vänta ett par säsonger till.

I division 2 GUDH dominerade två uppländska lag i form av Gottsunda IBF och Livets Ord IF. Båda dessa föreningar återfinns kommande säsong i division 1. Övriga seniorlag på herrsidan som kliver upp en nivå är Rasbo IK till H2, Storvreta Ungdom IBK U, Vangen FBC och IBK Uppsala Teknologer till H3, Västerlöfsta IBF, Salabacke FBC och SK Vide U till H4, Stenhagens KK U, Vangen FBC U och Björklinge BK U till H5 samt Enköpings IBK U, Uppsala IBK U, Bälinge IF, IBK 11 samt Södra Trögds IK till H6.

På damsidan deltog FBC Uppsala och FBC Uppsala Ungdom i division 1. FBC Uppsala var länge inblandade i toppstriden och en kvalplats till elitserien hägrade men till slut blev Gävle GIK för starka. För FBC Uppsala Ungdom blev det nerflyttning till division 2 vilket bör vara en lagom utmaning för detta unga lag.

I division 2 utkämpades en batalj mellan Alunda IBF och Storvreta IBK. Till slut fick målskillnad skilja lagen åt och där var Alunda IBF något starkare främst tack vare sin täta defensiv med endast 29 insläppta mål på 18 matcher vilket ger ett snitt på 1,6 mål/match. Alunda IBF fick därmed möjlighet att kvala till divsion 1 men i detta kval blev Hudik/Björkberg från Hälsingland för svåra. Istället väntar spel i den nystartade division 2 GUD där lag från Gästrikland och Dalarna väntar. Även Storvreta

IBK, Stenhagens KK, Björklinge Bk samt Gottsunda IBF kvalificerade sig för spel i denna nya serie.

I division 3 förlorade inte Västerlöfsta IBF en enda match och får spela kvar i division 3 tillsammans med ett koppel av lag. I division 4 vann FBC Uppsala Ungdom U serien och via ett lyckat kval tar även de en plats i division 3.

Under säsongen startades ett nytt koncept under namnet Sunday League. Detta är en spelform där främst lite äldre spelare kan fortsätta att spela innebandy några år till efter att de egentligen lagt klubban på hyllan. Totalt deltog elva herrlag och fyra damlag under säsongen och varje termin avslutades med ett slutspel.  Höstens slutspel vanns av Valhall Flyers herrar och vårens slutspel vanns av IBK Uppsala Teknologers herrar och IBS Nabla/Lillvretas damer. Konceptet har fått mycket positiv respons och allt talar för att ännu fler lag ansluter kommande säsong.

Under säsongen har även DM spelats för både herrar och damer. FBC Uppsala vann båda klasserna efter segrar mot Björklinge BK i herrfinalen och mot Stenhagens KK i damfinalen.

På junior- och ungdomssidan avslutades säsongen 22-25 mars med Ungdomsslutspelet.

Under våren 2012 har ett projekt för att utveckla flick- och daminnebandyn i Uppland sjösatts. Ett mycket välbesökt möte hölls 12 april i Allianshallen och målsättningen är att på sikt få fler tjejer att börja spela innebandy samt att de som börjar ska hålla på längre än idag.

Utmärkelser 2011/2012

Årets elitspelare herr
Mika Kohonen, Storvreta IBK
Årets elitspelare dam
Evelina Sparf, FBC Uppsala
Årets breddspelare herr
Jonas Lenhammar, Gottsunda IBF
Årets breddspelare dam
Malin Bertilsson, Västerlöfsta IBF
Årets förening elit
Storvreta IBK
Årets förening bredd
Gottsunda IBF
Årets ledare herrlag
Tomas Brottman & Marcus Puskala
Årets ledare damlag
Niclas Nilsson, Västerlöfsta IBF
Årets innebandyprofil
Susanne Jansson
Årets stjärnskott
Anna Huusko, FBC Uppsala
Årets Rookie domare
Theodor Jonsson
Årets domarpar
Jonas Carlsson & Ramin Navaee

SEGRARE SERIESPEL 11-12

Damer Division II
Alunda IBF
Damer Division III
Västerlöfsta IBF
Damer Division IV
FBC U-a Ungdom U
DJ17/F15
FBC Uppsala Ungdom
F14
Lamadjurets AIBC
F13
IFK Dannemora/Ö
F12
IS Saga
Sunday League Damer VT-12
IBS Nabla/Lillvreta
Herrar Division II GUDH
Gottsunda IBF
Herrar Division III
Rasbo IK
Herrar Division IV
Storvreta Ung IBK U
Herrar Division V
Västerlöfsta IBF
Herrar Division VI
Stenhagens KK U
Herrar Division VII Västra
Enköpings IBK U
Herrar Division VII Östra
Bälinge IF
Sunday League Herrar HT-11
Uppsala Teknologerna
Sunday League Herrar VT-12
IBS Nabla/Studan
HJ19
Gävle GIK
P16
Hagunda IF 1
P15A
IK Sirius IBK
P15B
Storvreta Ung IBK 2
P14A
Storvreta Ung IBK 1
P14B
IFK Dannemora/Ö
P13A
Rasbo IK 1
P13B
IK Sirius IBK
P12 Västra
SK Vide
P12 Östra
Almunge IK
P12 Södra
Björklinge BK

UIBF STYRELSE 11-12

Ordförande:
Bengt Hellström, Sigtuna
Vice ordf.:
Ylva Lundgren, Uppsala
Kassör:
Christina Gullström, Uppsala
Ledamöter:
Mats-Ola Hjelm, Uppsala
Susanne Jansson, Storvreta
Henrik Cyrén, Uppsala
Erik Lindeberg, Tierp
Suppleanter:
Malin Hartman, Uppsala
Johan Millroth, Uppsala
Anders Murman, Uppsala
Adj. Personal:
Johnny Johansson, sekreterare

26. SÄSONGEN 2012/2013

Säsongen 2012/2013 kvalificerade sig två nya uppländska lag för Superligan. IK Sirius IBK:s herrar vann den norra Allsvenskan i stor stil och inkasserade inte en enda förlust under säsongen. Lika bra gick det för FBC Uppsalas damer som äntligen tog klivet upp till Superligan efter en stabil serieseger i division 1 norra följt av ett lika lyckat kvalspel. Exakt tio år har gått sedan Uppland senast fanns representerade i högsta serien på damsidan och förhoppningen den här gången är att FBC Uppsala är uppe för att stanna.

I Superligan vann Storvreta IBK grundserien för andra året i rad. De trefaldiga mästarna fick dock inte riktigt till det i slutspelet och det blev respass mot IBF Dalen i semifinalserien där Dalen kunde avgöra i sudden death i den femte och avgörande semifinalen i Fyrishov A.

Uppland står utan representation i Allsvenskan nästa säsong sedan IK Sirius IBK gått upp och FBC Uppsala åkt ner. Då både Hagunda IF och Uppsala IBK föll på målsnöret i kampen om seriesegern i division 1 blir det nu sex uppländska lag i den serien kommande säsong.

I GUDH-serierna, H2 och D2, gick det generellt bra för de uppländska lagen. Storvreta IBK vann D2 GUDH och spelar därmed i division 1 nästa säsong. På herrsidan vann Rasbo IK följt av Storvreta Ungdom IBK. Båda dessa lag tar därmed klivet upp.

I division 3 för damer slutade IFK Dannemora/Österby på andra plats men då Storvreta IBK U inte får gå upp, eftersom de är ett U-lag, går platsen i division 2 till IFK Dannemora/Österby. I division 4 vann Strömsbro IF U serien. De får sällskap upp till division 3 av Loke IBK, Frötuna IBF och IFK Dannmora/Österby U.

På herrsidan vann Stenhagens KK division 3 efter en lång batalj med Vangen FBC och Arlanda IBK. Stenhagen tar därmed klivet upp till division 2. Övriga lag som går upp en nivå är från division 4, Midas IBK och IK Sirius IBK U, från division 5, IBK Östhammar, Fjärdhundra SK och Stenhagens KK U, från division 6, Enköpings IBK U, Bälinge IF och Uppsala IBK U samt från division 7, IBK Enhörningarna, Arlanda IBK U, Tobo/Örbyhus FF och IBK Östhammar U.

Under säsongen har även DM spelats för både herrar och damer. På damsidan möts Gottsunda IBF och FBC Uppsala i finalen och på herrsidan möts Enköpings IBK och Rasbo IK.

På junior- och ungdomssidan avslutades säsongen 4-7 april med Ungdoms- och juniorslutspelet.

Det projekt som inleddes säsongen 2011/2012 för att utveckla flick- och daminnebandyn i Uppland har fortsatt även denna säsong. Flickserierna har spelats med ett nytt upplägg där större flexibilitet har bidragit till att fler tjejer kunnat fortsätta spela istället för att falla för åldersstrecket. Vi noterar också ett ökat antal lag på flicksidan, främst i de yngre åldrarna.

På pojksidan genomförs till kommande säsong liknande justeringar vilket vi hoppas ska lika bra utslag som på flicksidan.

Utmärkelser 2012/2013

Förbundets Silvertecken (verksam minst 15 år)
Föreningen, Frötuna IBF
Katarina Andersson, Frötuna IBF
Mattias Pihl, Frötuna IBF

Förbundets diplom (verksam minst 10 år)
Tommy Agersson, Frötuna IBF
Ingbritt Nystrand, Frötuna IBF

Årets ledare
Lars-Åke Ragnarsson, Gottsunda IBF Damlag
Årets förening
Björklinge BK
Årets damspelare
Matilda Orebrand, Gottsunda IBF Damlag
Årets herrspelare
Jonathan Andersson, Storvreta IBK H2
Årets stjärnskot
Gustav Klang, Storvreta IBK
Årets domare
Tomas Hallenberg & Pontus Orebrand
Årets domarkomet
David Wigfeldt
Årets innebandyprofil
Håkan Ferngren

SEGRARE SERIESPEL 12-13

Damer Division 2 GUDH
Storvreta IBK
Damer Division 3
Storvreta IBK U
Damer Division 4
Strömsbo IF U
Flickor Division 1(15-18år)
Enköping IBK
Flickor Division 2(13-15år)
Rasbo Ik
Flickor Division 3(12-14år)
Alunda IBF
Flickor Division 4(12-13år)
IS Saga 2
F15 Region
Strömsbro
Sunday League Damer HT-12
IBS Nabla
Sunday League Damer VT-13
Storvreta IBK 1
Herrar Division 2 GUDH
Rasbo IK
Herrar Division 3
Stenhagens KK
Herrar Division 4
Midas IBK
Herrar Division 5
IBK Östhammar
Herrar Division 6
Enköpings IBK U
Herrar Division 7 västra
IBK Enhörningarna
Herrar Division 7 Östra
Arlanda IBK U
HJ19
IK Sirius IBK
HJ17
IK Sirius IBK
P16
Björklinge BK
P15
Arlanda IBk
P15 Region
Sandvikens AIK U
P14A
IK Sirius IBK
P14B
Arlanda IBK 2
P13A
Björklinge BK
P13B
Livets Ord IF
P12 Västra
Lamadjurets AIBC
P12 Östra
Storvreta IBK 1
Sunday League Herrar HT-12 Grupp 1
Vangen FBC
Sunday League Herrar HT-12 Grupp 2
Storvreta IBK
Sunday League Herrar VT-13
Vangen FBC

UIBF STYRELSE 12-13

Ordförande:
Bengt Hellström, Sigtuna
Vice ordf.:
Mats-Ola Hjelm, Uppsala
Kassör:
Christina Gullström, Uppsala
Ledamöter:
Malin Hartman, Uppsala
Sara Orebrand, Uppsala
Henrik Cyrén, Uppsala
Erik Lindeberg, Tierp
Suppleanter:
Lars-Olov Lundgren, Uppsala
Johan Millroth, Uppsala
Anders Murman, Uppsala
Adj. personal:
Johnny Johansson, sekreterare

27. SÄSONGEN 2013/2014

Säsongen 2013/2014 spelade rekordmånga uppländska lag i Superligan. FBC Uppsala var nykomlingar i damernas Superliga och efter en tung höst med endast tre inspelade poäng vaknade laget till och tog 20 poäng efter jul vilket räckte till nytt kontrakt. FBC Uppsala slutade elva i tabellen, på samma poäng som tolvan Täby och en poäng före Jönköping på kvalplats.

IK Sirius IBK var nykomlingar i herrarnas Superliga och efter en strålande start på säsongen var laget med i toppstriden en bit in på hösten. Vårsäsongen blev en lång kamp för ta den åttonde och sista slutspelsplatsen och med åtta minuter kvar av säsongen var Sirius på slutspelsplats men platsen gick till slut till Växjö som vände och vann mot Granlo.

Storvreta IBK gjorde en bra säsong. Efter tre raka guld och ett snöpligt brons var laget sugna på att spela SM-final igen. Storvreta slutade tvåa i grundserien efter Falun och det blev också dessa två lag som möttes i SM-finalen i Malmö. Med bara ett par minuter kvar att spela var Storvreta i ledningen men Falun tog ut målvakten och fick in kvitteringen som betydde avgörande i sudden death. Efter fem minuter gjorde Alexander Galante-Carlström 7-6 för Falun och Storvreta fick därmed nöja sig med silvermedaljerna.

I damernas division 1 var Storvreta IBK nykomlingar. Efter en trög inledning på säsongen vände laget på steken och avslutade starkt. Till slut blev det en fjärdeplats i tabellen endast sex poäng från kval till Superligan. Med ett år i division 1 i benen finns det mycket som talar för en framskjuten placering kommande säsong.

I herrarnas div 1 deltog hela fem uppländska lag i samma serie. Bäst gick det för Hagunda IF som tog en av de fyra kvalplatserna till Allsvenskan men där föll mot Visby. Platsen i Allsvenskan gick till slut till Gävle. Rasbo IK var nykomlingar i serien men gjorde bra ifrån sig i mitten av tabellen. Till slut blev det en åttonde plats. Övriga tre uppländska lag var inblandade i bottenstriden. Gottsunda IBF hängde kvar medan Storvreta Ungdom IBK och FBC Uppsala får ta nya tag i div 2.

I damernas division 2 deltog fyra uppländska lag. Både Gottsunda IBF och Stenhagens KK gjorde bra säsonger och slutade tvåa och trea i tabellen bakom vinnarna KAIS Mora UIF. I kvalet till division 1 vann Gottsunda dubbelmötet mot Stenhagen och kvalificerade sedan, sig via ännu en kvalomgång, för spel i division 1. Alunda IBF och Björklinge BK slutade sjua och åtta i tabellen och är därmed klara ännu en säsong i serien.

I herrarnas division 2 deltog fyra uppländska lag. Vann serien gjorde Alunda IBF efter en strålande säsong med 19 segrar på 22 matcher. Med sig till division 1 får de Stenhagens KK som med sin tredjeplats höll både Storviks SK och Björklinge BK bakom sig. Ner till division 3 åker Livets Ord som slutade tia i tabellen.

I damernas div 3 vann Hagunda IF serien efter en kamp främst med Storvreta IBK U. Då U-lag inte får spela högre upp än i division 3 följer tredjeplacerade Enköpings IBK med Hagunda upp till division 2. Noterbart är att Enköpings IBK låg åtta poäng bakom Bålsta FBC med tre matcher kvar att spela.

I herrarnas division 3 var det IBK Roslagen i topp från start till mål. Laget gjorde 201 mål på 22 matcher och det blir en utmaning att upprepa den bedriften i division 2 kommande säsong.

I damernas division 4 tog Storvreta Ungdom IBK hand om förstaplatsen. Trots lagets namn var åldern på spelarna mellan 18-47 år. Det går att spela bra innebandy långt in i karriären. Med till division 3 följer Arlanda IBK, IBK Östhammar och Enköpings IBK U.

I herrarnas division 4 vann Salabacke FBC serien. Efter kval kvalificerade sig även IBK Östhammar för spela i division 3.

I herrarnas division 5 vann Västerlöfsta IBF serien i stor stil. Med till division 4 följer även andraplacerade Bålsta FBC U.

I herrarnas division 6 var det tre lag som stack ut lite extra och alla tre lagen tar plats i division 5 kommande säsong. Vann serien gjorde IBK Enhörningarna. Laget vet fortfarande inte hur det känns att inte vinna sin serie. Blir det raka spåret till division 4 nästa säsong? Även Arlanda IBK U och Rasbo IK U följer med till division 5.

Herrarnas division 7 var som vanligt uppdelad i två serier. I den västra serien vann Lokomotiv Grillby IBK serien, en poäng före både FBC Uppsala U och IK Nordia. Efter kvalspel tar även dessa två lag plats i division 6 kommande säsong. I den östra serien vann Uppsala IBK serien med 16 poäng och går givetvis upp till division 6.

SEGRARE SERIESPEL 2013/2014

» Se verksamhetsberättelsen

Utmärkelser 13-14

Förbundets silvertecken har tilldelats Arne Nordesjö för 15 års förtjänstfulla insatser inom uppländsk innebandy.

Årets förening
IK Sirius IBK
Årets ledare
Robert Granath, Almunge IK
Årets spelare, damer
Sara Svensson, Alunda IBF
Årets spelare, herrar
Karl Förare, Alunda IBF
Årets domare
Johan Hällström, Uppsala
Martin Holm, Uppsala
Årets domarkomet
Oliver Halvarsson
Årets stjärnskott
Aron Ohlsson
Årets profil
Eva Widén

UIBF STYRELSE 13-14

Ordförande
Bengt Hellström, Sigtuna
Vice ordförande
Mats-Ola Hjelm, Uppsala
Kassör
Christina Gullström, Uppsala
Ledamöter
Malin Hartman, Uppsala
Sara Orebrand, Uppsala
Henrik Cyrén, Uppsala
Erik Lindeberg, Tierp
Suppleanter
Lars-Olov Lundgren, Uppsala
Dan Back, Uppsala
Anders Murman, Uppsala
Adj. personal
Johnny Johansson, sekreterare

28. SÄSONGEN 2014/2015

Säsongen 2014/2015 spelade tre uppländska lag i Superligan. FBC Uppsala gjorde sin andra säsong i damernas Superliga och slutade på nionde plats, fyra poäng från slutspel. Både Amanda Delgado-Johansson och Elin Gabrielsson debuterade i A-landslaget vilket innebar att Uppland för första gången på närmare 15 år var representerade i damernas A-landslag.

IK Sirius IBK gjorde sin andra raka säsong i herrarnas Superliga och efter en strålande avslutning på seriespelet slutade laget på sjätte plats vilket innebar att Sirius för första gången tog sig till slutspel. I slutspelet blev regerande och blivande mästarna i Falun för svåra och Sirius förlorade med 1-4 i matcher.

Storvreta IBK gick in i säsongen med förhoppning om en bra placering. Laget var otroligt nära guld 2013/2014 men säsongen 2014/2015 var det inte mycket som gick Storvretas väg. Laget slutade på tionde plats i Superligan och missade slutspel för första gången på 10 år. Några spelare fick dock smaka på guld under säsongen. Henrik Stenberg, Mattias Samuelsson, Alexander Rudd och Rasmus Sundstedt var alla starkt bidragande till Sveriges VM-guld som vanns i Göteborg i december 2014. Sverige vann med 3-2 över Finland i finalen och både Mattias Samuelsson och Henrik Stenberg gjorde mål. Stenbergs mål var direkt avgörande då han satte 3-2 med 13 minuter kvar att spela.

I damernas division 1 gjorde Storvreta IBK sin andra säsong. Siktet var inställt på kval till Superligan men i den ytterst jämna tabellen slutade Storvreta till slut fyra, en poäng från kvalplats.

I herrarnas div 1 deltog fem uppländska lag i samma serie. Hagunda IF slutade femma efter att ha förlorat en direkt avgörande match i den sista omgången. Hagunda missade därmed kval till Allsvenskan med två poäng. Övriga fyra uppländska lag slutade på de fem sista platserna i serien. Rasbo IK och Alunda iBF hänger kvar medan Gottsunda IBF och Stenhagens KK får ta nya tag i H2 GUDH-serien.

I damernas division 2 GUDH deltog fem uppländska lag. Stenhagens KK gjorde en närmast prickfri säsong och vann serien i stor stil. 61 av 66 möjliga poäng och 121 plusmål imponerar. Det ska bli intressant att följa det unga laget i div 1 kommande säsong. Även Alunda IBF gjorde en bra insats och slutade trea i tabellen vilket innebar kval till div 1. Kvalet mot Falun Ungdom blev oerhört rafflande och ställningen efter 120 minuters innebandy var 12-12 vilket ledde till sudden där Falun Ungdom avgjorde. Enköpings IBK och Hagunda IF hängde kvar i serien med Bålsta FBC tar klivet ner i div 3.

I herrarnas division 2 GUDH deltog tre uppländska lag i form av Björklinge BK, IBK Roslagen och FBC Uppsala. Inget av lagen utmärkte sig men alla tre hängde kvar i serien och får nästa säsong sällskap av ytterligare tre uppländska lag.

I damernas div 3 vann Storvreta Ungdom IBK serien i stor stil. De tar klivet upp till D2 GUDH-serien tillsammans med Frötuna IBF. Tillsammans gjorde dessa båda lag närmare 300 mål och det blir spännande att se om målproduktionen fortsätter även en nivå upp i seriesystemet.

I herrarnas division 3 var SK Vide förhandsfavoriterna som höll. Endast en förlust på 22 matcher är starkt och laget får n kommande säsong mäta sig i herrtvåan. Enköpings IBK, Bålsta FBC och Livets Ord IF slogs länge om andraplatsen. Det blev Enköpings IBK som tog hem kampen och de fick därmed kvala till division 2. I kvalet väntade KAIS Mora UIF och lagen var oerhört jämna. Enköping vann hemma med 5-4. Precis samma siffror såg KAIS Mora UIF ut att vinna med i returen men med 32 sekunder kvar att spela gjorde de också 6-4 och tog därmed platsen i division 2.

I damernas division 4 var det för första gången på länge två serier. I D4V vann rutinerade Storvreta Ungdom IBK U serien för nystartade Lokomotiv Grillby IBK. Båda dessa lag klara för division 3. I D4Ö var Rasbo IK och Rimbo IBK närmast sokiljbara. Båda lagen tog 33 poäng men Rasbo IK hade något bättre målskillnad och därmed hem seriesegern. Både Rasbo och Rimbo är klara för division 3.

Herrarnas division 4 blev den jämnaste serien vi kanske skådat i Upplands Innebandyförbunds 28 år långa historia. Fem lag följdes åt i toppen av tabellen i stort sett hela säsongen och även i botten av tabellen var det oerhört små marginaler. Till slut stod Västerlöfsta IBF som seriesegrare med endast två plusmål tillgodo. De tar med sig Almunge IK och Midas IBK till H3.

I herrarnas division 5 vann IBK Enhörningarna serien i stor stil. Laget har gjort en fin resa med serieseger tre år i rad. Noterbart är att Douglas Björkman gjorde 101 poäng och därmed blir förste seniorspelare någonsin att spränga 100-gränsen i Uppland. Även Björklinge BK och Bälinge IF följer med upp i division 4.

I herrarnas division 6 vann FBC Uppsala U serien före lokomotiv Grillby IBK. Även IK Nordia följer med upp till division 5 efter en rafflande sista serieomgång där Storvreta AIK passerades.

Herrarnas division 7 vanns av Almunga IK U som i den sista omgången passerade Uppsala Teknologer U. Båda dessa lag samt nystartade Wåhla IBK från Östervåla går upp till division 6.

SEGRARE SERIESPEL 14-15

D2 GUDH
Stenhagens KK
D3
Storvreta Ungdom IBK
D4 Västra
Storvreta Ungdom IBK U
D4 Östra
Rasbo IK
F14/15
IFK Dannemora/Ö
F13/14
Storvreta IBk
F12/13
Björklinge BK 1
H2 GUDH
Skutskärs IBK
H3
SK Vide
H4
Västerlöfsta IBF
H5
IBK Enhörningarna
H6
FBC Uppsala U
H7
Almunge IK U
Sunday league HT-14
IBS Nabla/ Bälinge
Sunday League VT-15
Bjöklinge BK
HJ19
Rasbo IK
HJ17
Rasbo IK
HJ17 Region
Håsta IBK
P15A
Rasbo IK
P15B
Alunda IBF
P15 Region
Skutskärs IBK
P14A
IK Sirius IBK
P14B
Stenhagens KK 3
P13B
IS Saga 1
P12A
IK Sirius IBK 2
P12B Västra
Västerlöfsta IBF
P12B Östra
Midas IBK

Utmärkelser 14-15

Årets förening
Rasbo IK
Årets damspelare
Elina Hiort Af Ornäs, Stenhagen KK
Årets herrspelare
Tobias Metzner, Bålsta FBC
Årets stjärnskott
Klara Molin, FBC Uppsala
Årets domarpar
Tomas Hallenberg & Pontus Orebrand
Årets domarkomet
Felicia Hassan
Årets ledare
Mattias Tidare, Frötuna IBF
Årets profil
Hans Forsell, IK Sirius IBK 

UIBF STYRELSE 14-15

Ordförande
Bengt Hellström, Sigtuna
Vice ordförande
Mats-Ola Hjelm, Uppsala
Kassör
Christina Gullström, Uppsala
Ledamöter
Lars-Olov Lundgren, Uppsala
Dan Back, Uppsala
Henrik Cyrén, Uppsala
Erik Lindeberg, Tierp
Suppleanter
Susanne Jansson, Öregrund
Björn Olofsson, Rasbo
Kristina Jäderqvist Kruse, Norrtälje
Adj.personal
Johnny Johansson, kanslichef

29. SÄSONGEN 2015/2016

Tre uppländska lag i superligan

Säsongen 2015/2016 spelade tre uppländska lag i Superligan. FBC Uppsala gjorde sin tredje säsong i damernas Superliga. Inför säsongen var det få som trodde på stordåd men under ledning av nye tränaren Marko Palosaari slutade laget på femte plats vilket kvalificerade FBC Uppsala för föreningens första slutspel någonsin. Säsongen före var laget fyra poäng från slutspel, den här säsongen var laget hela 19 poäng över strecket. I slutspelet blev FBC Uppsala valda av seriesegrarna Pixbo som sedermera också blev svenska mästarinnor.

Det spelades också ett dam-VM i december där FBC Uppsalas Amanda Delgado-Johansson var den som avgjorde VM-finalen på straff.

IK Sirius IBK gjorde sin tredje raka säsong i herrarnas Superliga. Efter att förra säsongen ha kvalificerat sig till slutspel och kommit före Storvreta IBK i tabellen var förhoppningarna att laget skulle kunna nästa steg i utvecklingen. Tyvärr blev säsongen något av en missräkning och Sirius slutade på plats 12 i tabellen, endast tre poäng från nerflyttning.

Säsongens uppropstecken på herrsidan blev istället Storvreta IBK. Efter att ha slutat på tionde plats förra säsongen, vilket innebar missat slutspel, studsade laget tillbaka upp i toppen igen. Storvreta slutade trea i tabellen, hela 15 poäng före AIK under slutspelsstrecket. I slutspelet avfärdades Helsingborg enkelt i kvartsfinalen innan en helt magisk semifinalserie mot Falun tog vid. De tre senaste säsongernas svenska mästare Falun mot de trefaldiga svenska mästarna Storvreta blev historiens bästa semifinalserie. Bataljen gick givetvis till sju matcher och i den sjunde matchen lyckades Storvreta vinna på bortaplan och ta laget till SM-final. I SM-finalen väntade Linköping IBK inför drygt 18 000 åskådare på Tele 2 Arena i Stockholm. Storvreta vann med 5-4 och tog därmed sitt fjärde guld på sju år!

I damernas division 1 gjorde Storvreta IBK sin tredje raka säsong och genom att placera sig på plats fyra i tabellen kvalificerade sig laget för Allsvenskan i samband med att tre div 1-serier blir två allsvenskor.

I herrarnas division 1 vann Hagunda IF serien och fick därmed kvala för en plats i Allsvenskan. Kvalet blev en rysare som inte avgjordes förrän i sudden death i Hagundas sjätte och sista kvalmatch. Tyvärr var det Rotebro IS IBK som avgjorde och tog den enda platsen inför rekordpublik i Allianshallen A. Övriga uppländska lag i div 1 var Rasbo IK, som slutade sexa, samt Alunda IBF som slutade sista och får hämta ny kraft i div 2.

I D2 GUDH tog Alunda IBF hand om en av de tre kvalplatserna till Allsvenskan. Väl i kvalet fick Alunda en svår lottning och ställdes mot Åkersberga från Stockholm, ett möte som Åkersberga vann med 4-0 och 5-3. Övriga uppländska lag i serien var Storvreta Ungdom IBK som precis missade kvalet uppåt, Hagunda IF på plats 5 och Enköpings IBK på plats 7.

I H2 GUDH vann Gottsunda IBF serien i stor stil. Lagets 50 poäng fördelat på 15 segrar och tre oavgjorda imponerar. Gottsunda flyttas därmed upp till division 1. Även Björklinge BK var ytterst nära uppflyttning. Laget slutade på tredje plats i tabellen och fick därmed kvala mot Hallstahammar från Västmanland. Lagen var oerhört jämna men Hallstahammar avgjorde till slut i sudden i den sista och avgörande kvalmatchen. Övriga uppländska lag i serien var SK Vide på plats 4, Enköpings IBNK på plats 5, FBC Uppsala på plats 7 samt IBK Roslagen på plats 9.

I damernas division 3 vann Arlanda IBK serien och tar därmed plats i division 1 då seriesystemet görs om på damsidan.

I herrarnas division 3 var Livets Ord IF det starkaste laget och de tar därmed plats i division 1 kommande säsong. Med sig dit får de IBK Uppsala Teknologer som via kval mot Strömsbro flyttas upp.

I damernas div 4 var nystartade IK Sirius IBK fullständigt överlägsna. Det meriterade laget tog 22 raka segrar med målskillnaden 331-30. Sara Orebrand blev hela upplands främsta poängplockare med sina 97 poäng. Med till division 2 följer Västerlöfsta IBF, IS Saga och Storvreta IBK U.

I herrarnas division 4 vann IBK Östhammar serien. Även de främsta utmanarna IBK Enhörningarna och Bälinge IF följer med till division 3.

I herrarnas division 5 gick årets förening, Tierp IBK, fram som en slåttermaskin. Laget vann serien med 14 poäng och får till division 4 med sig FBC Uppsala U, Frötuna IBF och Enköpings IBK U.

I herrarnas division 6 har det forna storlaget Uppsala IBK åter inlett sin resa uppåt i seriesystemet. Föreningen tog sig förra gången upp till division 1 innan laget lade ner och började om i division 7. Med till division 5 följer Uppsala Teknologer U, Wåhla IBK, IBK Roslagen U och Fyrislunds BK.

I herrarnas division 7 vann Fyrislunds BK U serien. En av Upplands äldsta föreningar som fortfarande är i drift stiger därmed en serie med både A-laget och U-laget. Då det funnits många vakanser i de högre serierna följer en stor del av div 7-lagen med Fyrislunds BK U upp till division 6.

utmärkelser 2015/2016

Årets förening
Tierp IBK
Årets ledare
Daniel Paulsson, Gottsunda IBF
Årets spelare, damer
Jessica Karlsson, Rimbo IBK
Årets spelare, herrar
Josef Samuelsson, Livets Ord IF
Årets domare
Arvid Englund, Uppsala
Rikard Ohlström, Uppsala
Årets domarkomet
Stina Dingfors
Årets stjärnskott
Michael Jansson, Rasbo IK
Årets profil
Anders Öman

SEGRARE SERIESPEL 15-16

D2 GUDH
IBF Borlänge
D3
Arlanda
D4
IK Sirius IBK
Pantamera Damjunior
Mellansvenskan
Storvreta IBK/ Storvreta U
Pantamera DJ17
Storvreta IBK
Pantamera F14/15
Storvreta IBK
Pantamera F13/14
Alunda IBF
Pantamera F12/13
Alunda IBF
H2 GUDH
Gottsunda IBF
H3
Livets Ord
H4
IBK Östhammar
H5
Tierb IBK
H6
Uppsala IBK
H7
Fyrislund BK U
Sunday League HT-2015
Björklinge Bk(SL)
Sunday League VT-2016
Ditt Uppsala(SL Herr)
Pantamera Herrjunior Mellansvenskan
Gävle GIK
Pantamera HJ17
Alunda IBF
Pantamera äldre Pojkar Grupp I(HT-2015)
Stenhagens KK 2
Pantamera äldre Pojkar Grupp II(HT-2015)
Storvreta IBK
Pantamera äldre Pojkar Grupp I(VT-2016)
Storvreta IBK 1
Pantamera äldre Pojkar Grupp II(VT-2016)
Stenhagen KK 1 99/00
Pantamera P15 REGION
Storvreta IBK
Pantamera P14
Stenhagen KK 1
Pantamera P13A
IK Sirius IBK 2
Pantamera P13B
IK Sirius IBK 4
Pantamera P13C
SK Vide
Pantamera P12A
IK Sirius IBK 2
Pantamera P12B Västra
Lamadjurets AIBC
Pantamera P12 Östra
Björklinge BK
Pantamera P12C
IBK Östhammar

UIBF STYRELSE 15-16

Ordförande
Bengt Hellström, Sigtuna
Vice ordförande
Mats-Ola Hjelm, Uppsala
Kassör
Christina Gullström, Uppsala
Ledamöter
Dan Back, Uppsala
Erik Lindeberg, Tierp
Henrik Cyrén, Uppsala
Lars-Olov Lundgren, Uppsala
Suppleanter
Björn Olofsson, Rasbo
Bo Grängsjö, Uppsala
Susanne Jansson, Östhammar
Adj. personal
Johnny Johansson, sekreterare

30. SÄSONGEN 2016/2017

Upplands F16 lag

Säsongen 2016/2017 spelade tre uppländska lag i Superligan. FBC Uppsala gjorde sin fjärde
säsong i damernas Superliga. Efter förra årets succé som slutade med slutspel var
förväntningarna höga men tyvärr missade laget slutspel efter en svag vårsäsong. FBC slutade på nionde plats, tre poäng från slutspel.

IK Sirius IBK gjorde sin fjärde raka säsong i herrarnas Superliga. Flera etablerade spelare
försvann inför säsongen och ett nytt yngre lag byggdes upp. Inför säsongen var det många runt om i Sverige som tippade att Sirius skulle åka ur men det var aldrig nära och istället slutade Sirius nia i tabellen, endast två poäng från slutspel.

De regerande svenska mästarna Storvreta IBK slutade fyra i tabellen, två poäng från
andraplatsen. Efter seger med 4-1 i matcher mot Dalen väntade IBF Falun återigen i semifinal men den här gången fick inte Storvreta till det ordentligt och Falun kunde vinna ganska komfortabelt med 4-1 i matcher.

Innebandyfesten intog Uppsala i början av april 2017 och IK Sirius IBK svarade för ett fint
arrangemang med goda publiksiffror. Upplands bidrag i festen var Sirius juniorallsvenska lag
som slutade på en fin fjärde plats i denna oerhört jämna klass.

DM spelades under sex dagar i månadsskiftet mars/april 2017 i IFU Arena.

I damernas nystartade allsvenska representerades Uppland av Storvreta IBK. Laget fick slita hårt hela säsongen och slutade till slut på sista plats vilket innebär nedflyttning till D1 GUD.

I herrarnas division 1 var Hagunda IF förra säsongen millimetrar från att gå upp till Allsvenskan.Laget knöt näven och vann återigen serien i stor stil. Denna säsong höll det hela vägen och både Runsten och Rosersberg avfärdades i två raka matcher. Noterbart är den fina publiksiffran mot Rosersberg där hela 1427 åskådare fanns på plats i IFU Arena A!

Övriga uppländska lag i herrarnas division 1 var Rasbo IK som slutade i mitten samt Gottsunda IBF som slutade elva och därmed flyttas ner ett hack.

I D1 GUD gjorde Stenhagen en perfekt säsong. 22 raka matcher utan förlust i serien och sedan fyra raka matcher i play off tog laget upp till Allsvenskan. Även Alunda IBF gjorde det bra och slutade tvåa i tabellen men för Alunda tog det sedan stopp i play off.

Övriga uppländska lag i D1 GUD var Hagunda IF på fjärde plats, Enköpings IBK på åttonde plats och Arlanda IBK som slutade på tolfte och sista plats.

I H2 GUD vann Björklinge BK serien i stor stil. Med till div 1 följer även Alunda IBF med. Nykomlingarna Uppsala Teknologer var med i striden fram till jul men kroknade sedan och slutade femma. SK Vide slutade sjua, Livets Ord IF nia och under strecket hittar vi FBC Uppsala på tionde plats och Enköpings IBK på tolfte plats.

I damernas division 2 vann IK Sirius IBK serien i stor stil hela 28 poäng för Storvreta IBK U på andra plats. Sirius tar därmed plats i division 1.

I herrarnas division 3 var nykomlingarna IBK Östhammar det starkaste laget och de tar därmed plats i division 2 kommande säsong.

I damernas div 3 var två lag med rutinerade spelare bäst. Till slut van Frötuna IBK serien strax före Stenhagens KK U.

I herrarnas division 4 vann Lokomotiv Grillby IBK serien efter 22 raka segrar. Det ska bli spännande att se vad laget kan uträtta i div 3.

I herrarnas division 5 fortsätter det forna storlaget Uppsala IBK sin resa uppåt i seriesystemet.

Föreningen tog sig förra gången upp till division 1 innan laget lade ner och började om i division 7.

I herrarnas division 6 vann nystartade Stenhagens KK serien. Laget gjorde hela 265 mål, en notering som endast IK Sirius IBK:s damer i division 2 slog med sina 283 mål.

Upplands P16 lag

Maria Ensén-Johansson
Stefan Johansson-Ensén

Stefan och Marias gemensamma engagemang runt lag i våra innebandyhallar är något utöver det vanliga, de brinner för att skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för en lyckad innebandymatch. Ordning och reda och varje spelares trivsel både på och utanför planen är nr 1.

SEGRARE SERIESPEL 16-17

D1 GUDH
Stenhagens KK
D2
IK Sirius IBK
D3
Frötuna IBF
DJ18 Mellansvenskan
FBC Uppsala Ungdom
Pantamera Röd F01 GUDH
Kais Mora UIF
Pantamera F Röd 01/02
Björklinge BK Svart
Pantamera F Röd 02/03
Björklinge BK
Pantamera F Röd 03/04
Almunge IK
H2 GUDH
Björklinge BK
H3
IBK Östhammar
H4
Lokomotiv Grillby IBK
H5
Uppsala IBK
H6
Stenhagens KK
Hj17
IK Sirius IBK
Pantamera röd P00 Mellansvenskan
IK Sirius IBK
Pantamera Röd P01
Gävle GIK
Pantamera P Röd 01 Medel Storvreta IBK
Pantamera P Röd 01 Lätt
IK Sirius IBK
Pantamera P Röd 02 Medel
IK Sirius IBK 1
Pantamera P Röd 02 Lätt
Rasbo IK 2
Pantamera P Röd 03 Medel
IK Sirius IBK 2
Pantamera P Röd 03 Lätt Lamadjurets AIBC
Pantamera P Röd 03 Mycket lätt
Almunge IK
Pantamera P Röd 04 Medel
IK Sirius IBK
Pantamera P Röd 04 Lätt
Tobo/Örbyhus/Tierp IBK
Sunday League VT 2017
Björklinge BK

UTMÄRKELSER 16-17

Årets förening
Stenhagens KK
Årets damspelare
Frida Noaksson, Alunda IBF
Årets herrspelare
Andre Nilsson, Björklinge BK
Årets stjärnskott
Anton Loklint, Rasbo IK
Årets domarpar
Arvid Englund & Rickard Ohlström
Årets domarkomet
Gabriel Wall
Årets ledare
Fredrik Axelsson
Årets innebandyprofil
Maria Ensén-Johansson & 
Stefan Johansson-Ensén

UIBF STYRELSE 16-17

Ordförande
Dan Back
Vice ordförande
Bengt Hellström
Kassör
Christina Gullström
Ledamöter
Lars-Olov Lundgren
Linnea Aveholt
Bo Grängsjö
Lovisa Krogius
Erik Lindeberg
Mats-Ola Hjälm (lämnade i juni 2016)
Arvid Englund (adjungerad sept-april)
Johnny Johansson (adjungerad)

31. SÄSONGEN 2017/2018

Säsongen 2017/2018 spelade tre uppländska lag i Superligan. FBC Uppsala bytte namn till IK Sirius FBC och deltog i damernas SSL där laget slutade sjua och därmed tog sig till slutspel. I kvartsfinal väntade seriesegrarna KAIS Mora IF, ett möte som KAIS vann i tre raka matcher. Närmast seger var Sirius i den tredje och sista matchen som avgjordes i sudden uppe i Mora.

IK Sirius IBK slutade på nionde plats i herrarnas SSL och missade därmed slutspel för tredje året i rad. Prognosen i slutet av höstsäsongen var dock betydligt värre men efter en fin upphämtning räddade Sirius nytt kontrakt med bred marginal. 

Storvreta IBK gjorde en strålande säsong. Laget vann herrarnas SSL och Albin Sjögren vannpoängligan. Laget gjorde för första gången någonsin över 200 mål i grundserien, nämligen fina 249 mål vilket också är nytt SSL-rekord.

I slutspelet fortsatte framgångarna, Helsingborg fick respass av efter fyra raka Storvretasegrar och därefter tog en magisk semifinalserie mot Mullsjö vid. Tuffa, täta matcher och riktiga målkalas. Mullsjö vann två matcher i sudden death men när semifinalserien var klar stod Storvreta i finalen med 4-2 i matcher.

I finalen i ett fullsatt Globen (13.590 pers) väntade Falun IBK. De båda finallagen har tillsammans vunnit åtta guld i rad och frågan var vilka som skulle nå sitt femte guld. Svaret blev Storvreta IBK som efter närmast prickfritt genomförd final kunde vinna med 6-2. Stefan Forsman som var med och startade Storvreta för nästan 30 år sedan fick därmed avsluta med flaggan i topp!

I damernas östra allsvenska var Stenhagens KK nykomlingar. Laget fick en tung inledning på säsongen och sedan rullade det på. Totalt spelade Stenhagen till sig 13 poäng vilket betydde åttonde och sista plats i tabellen. Noterbart är att Hagundas fina publiksiffror höll i sig. Snittet landade på 489 vilket var bäst i hela serien!

I herrarnas norra allsvenska var Hagunda IF det stora utropstecknet. Som nykomlingar i serien var laget tippat på nedflyttningsplats men efter en strålande säsongsinledning ledde laget länge tabellen innan Salem smet förbi på vårkanten. En finfin andraplats i tabellen ledde till SSL-kval där dock Djurgården var för starka.

I damernas division 1 var Storvreta IBK fullständigt överlägsna. 24 raka segrar gav 72 poäng och full pott i tabellen. Tyvärr hade laget inte marginalerna på sin sida i kvalet till allsvenskan utan får ladda om för en ny säsong i damettan. Även Alunda IBF tog sig till allsvenskt kval men liksom för Storvreta slutade kvalet i moll.

I herrarnas div 1 hade Alunda IBF en märklig säsong. Runt jul låg laget på nedflyttningsplats men efter jul förvandlades Alunda till en segermaskin som var ytterst nära allsvenskt kval! Rosersbergs IK var också nära kval men en snöplig förlust i sista omgången satte stopp för den drömmen. Rasbo IK mirakelräddade nytt kontrakt i slutsekunderna av säsongen medan Björklinge BK får ta nya tag i div 2.

Damernas division 2 var uppdelad i två serier. I D2A vann Arlanda IBK serien och kvalificerade sig därmed för kval upp till D1 GUD. I D2B spelades ett slutspel mellan de fyra högst placerade lagen. Vinnaren där blev, liksom i serien, IFK Dannemora/Österby. I kvalet mellan Arlanda IBK och IFK Dannemora/Österby vann de sistnämnda det första mötet med 5-4 men i returen i Märsta visade Arlanda inga nerver utan kunde vända och vinna totalt med 12-8. Därmed spelar Arlanda IBK i D1 GUD kommande säsong.

I herrarnas division 2 deltog fem uppländska lag. Vann serien gjorde IBK Uppsala Teknologer, en poäng före IBF Falun Ungdom. ”Tekno” är därmed klara för spel i herrettan kommande säsong. Övriga uppländska lag kom på den nedre halvan där Gottsunda IBF och SK Vide tar klivet ned till herrtrean.

I herrarnas division 3 var det fyra lag som höjde sig över mängden. Det längsta strået drogs av IK Sirius FBC, med till H2 GUD följer också Lokomotiv Grillby IBK.

I herrarnas division 4 vann Alunda IBF U serien, en poäng före Hagunda Legend IS. Med till H3 följer också Rasbo IK U.

I herrarnas division 5 vann Arlanda IBK serien i stor stil, hela 17 poäng skiljde till tvåan Stenhagens KK. Med till H4 hänger även Storvreta IBK U.

I herrarnas division 6 fanns det två serien, i den västra sexan har Fjärdhundra SK inlett återtåget, med till H5 följer även IBS Nabla och Stenhagens KK U. I den östra sexan var Tobo/Örbyhus FF överlägsna med vinst i alla matcher förutom ett kryss. Även nystartade Löjte IBK och Midas IBK U följer med upp till H5.

SEGRARE SERIESPEL 17-18

D1 GUD
Storvreta IBK
D2A
Arlanda IBK
D2B
IFK Dannemora/Österby
Pantamera DJ17/19 GUD
Arlanda IBK
Pantamera F16 GUD
IBF Säter
Pantamera F röd div1
Björklinge BK
Pantamera F röd div2
Almunge IK/ Rasbo IK
Pantamera F röd div4
Örsundsbro IF
H2 GUD
Uppsala Teknologer
H3
IK Sirius FBC
H4
Alunda IBF U
H5
Arlanda IBK
H6 V
Fjärdhundra SK
H6 Ö
Tobo/Örbyhus FF
HJ17 GUD
Ankarsvik BK
HJ17
IK Sirius FBC
Pantamera P16 GUD
Ankarsvik BK
Pantamera P röd div1
Stenhagens KK/Örsundsbro IF
Pantamera P röd div2/3 höst
IK Sirius FBC/IBK P03S
Pantamera P röd div2 vår
IK Sirius FBC/IBK P02
Pantamera P röd div3 vår
Örsundsbro IK/Lama
Pantamera P röd div4
IK Sirius FBC/IBK P04
Pantamera P röd div5
IK Sirius FBC/IBK P04
Pantamera P röd div6 V
Arlanda IBK/Rosersberg IK
Pantamera P röd div6 Ö
Tierp IBK/TÖFF
Pantamera P röd div7
IS Saga
Pantamera P röd div8 V
FBC Uppsala ungdom
Pantamera P röd div8 Ö
Bälinge IF

Utmärkelser 17-18

Årets förening:
IBK Östhammar
Årets damspelare:
Amanda Gezelius
Årets herrspelare:
Gabriel Oredsson
Årets stjärnskott:
Thilda Olsson
Årets domarpar:
Jonas Nordqvist & Anders Stålberg
Årets domarkomet:
Martin Sarja & Simon Mahdavi
Årets ledare:
Magdalena Danielsson
Årets innebandyprofil:
Bo Pettersson Loklint 

UIBF STYRELSE 17-18

Ordförande
Dan Back
Vice ordförande
Bengt Hellström
Kassör
Christina Gullström
Ledamöter
Lars-Olov Lundgren
Linnea Aveholt
Bo Grängsjö
Dima Sarsour
Arvid Englund
Lovisa Krogius (lämnade aug 2017)
Adjungerad
Johnny Johansson

32. SÄSONGEN 2018/2019

Säsongen 2018/2019 spelade tre uppländska lag i Superligan. IK Sirius FBC inledde svagt och låg länge i botten av tabellen men efter en uppryckning under våren slutade laget på tionde plats, hela elva poäng från nedflyttning och endast sex poäng från slutspelsplats.

IK Sirius IBK slutade på åttonde plats i herrarnas SSL, endast två poäng från Dalen på plats fem. Storvreta IBK fortsatte att imponera och slog nytt poängrekord i superligan med sina 80 poäng. Som seriesegrare fick Storvreta IBK välja motstånd i kvartsfinalen och valet föll på IK Sirius IBK vilket innebär att Uppland fick sitt första slutspelsderby genom tiderna. I kvartsfinalserien var Storvreta IBK lite bättre på allt och vann i fyra raka matcher inför storpublik. För Storvreta fortsatte slutspelet med en semifinalserie mot Dalen. Dalen knep match 3 men då Storvreta redan vunnit match 1 och 2 samt sedan även vann match 4 var det upplagt för avancemang på hemmaplan i match 5. Storvreta kom ut som hungriga vargar och gjorde 9-0 på en kvart mot ett lamslaget Dalen. Storvreta klara för final alltså!

I finalen möttes återigen årens två giganter Storvreta och Falun. Lagen har tillsammans vunnit tio raka gold med start 2010 och frågan var om Storvreta skulle ta sitt sjätte guld eller om Falun skulle ta sitt femte guld. Svaret på den frågan luktade Dalarna till en början då Falun ledde med 3-0. Storvretas Jesper Berggren gjorde sin sista match på elitnivå och när han tryckte dit ett patenterat slagskott inleddes en sällan skådad finalvändning. Fem raka mål av Storvreta vände på steken och Storvreta kunde fira igen!

I herrarnas norra allsvenska gick Hagunda IF åter till Play Off efter att ha slutat på tredje plats i tabellen. Play Off till Superligan tog vid och efter två raka segrar mot Salems IF väntade Warberg i bäst av fem matcher om en plats i Superligan.

Play off 2 mot Warberg måste vara en av de mest dramatiska kval som spelats. Favoriterna Warberg vann första matchen men Hagunda la beslag på match 2 och 3 och fick därmed möjlighet att avgöra på hemmaplan på skärtorsdagen. Över 2000 personer i publiken fick dock se Warberg vinna med uddamålet och en sista och avgörande match väntade därmed i Varberg. Här gick Hagunda upp i ledning med 1-3 i slutperioden men Warberg kom tillbaka och kunde vända och vinna med 4-3.

I damernas division 1 vann Alunda IBF serien, fyra poäng före Storvreta IBK. Båda dessa lag fick spela Play Off för en plats i Allsvenskan. Alunda vann över AIK i det första dubbelmötet och fick därefter Älvsjö i steg två. Storvreta IBK vann över Tyresö/Trollbäcken i det första dubbelmötet och mötte därefter Arboga om en plats i Allsvenskan. Play off blev mycket lyckat för Storvreta som enkelt besegrade Arboga med 9-1 på bortaplan. Slagläge inför returen alltså och även den slutade med Storvretaseger (6-2) vilket innebär att Storvreta spelar i Allsvenskan kommande säsong.

Även Alunda IBF kvalificerade sig för Allsvenskan. Tung förlust med 2-6 hemma mot Älvsjö följdes upp med en fin bortamatch som vanns med 5-s. Total förlust med ett mål alltså men då de två bästa förlorarna i play off också gick upp kunde Alunda fira! Stenhagens KK, Hagunda IF, IK Sirius IBK och Arlanda IBK hängde kvar i D1-serien. I herrarnas div 1 blev nykomlingarna IBK Uppsala Teknologer bästa uppländska lag. Laget slutade trea i tabellen och fick därmed spela Play Off för en plats i Allsvenskan. Överlägsna seriesegrarna Täby FBC valde Uppsala Teknologer men höll på att få ångra sitt val då Teknologerna var ytterst nära att slå ut Täby. En magisk seger på hemmaplan och avgörande i slutminuten av match 3 gjorde att Teknologerna föll med flaggan i topp. I damernas division 2 var Björklinge BK tillbaka i finrummet med en ny generation spelare och laget vann till och med serien, fyra poäng före IBK Uppsala Teknologer. Björklinge BK tar därmed klivet upp till damernas division 1. IBK Teknologer fick vänta ett par nervösa veckor på hur det skull för Storvreta och Alunda i kvalet till Allsvenskan och när båda dessa lag gick upp blev det en ledig plats i D1 GUD även för Teknologerna.

I damernas division 3 var nystartade Livets Ord IF tillbaka med ett damlag och de vann serien i stor stil, fem poäng före Arlanda IBK U och tolv poäng för VÅSC från Åland.

I herrarnas division 2 deltog fem uppländska lag. Vann serien gjorde Björklinge BK, hela tolv poäng före unga IK Sirius FBC. Båda dessa lagen till herrettan. Lokomotiv Grillby IBK var nära kvalplatsen till ettan medan IBK Östhammar och Livets Ord IF hängde kvar i serien.

I herrarnas division 3 vann Loke IBK i stor stil efter 18 matcher utan förlust. Platsen i H2 GUD gick dock till Midas IBK som slutade på fjärde plats eftersom lagen före inte ville, (Loke och Roslagsalliansen) eller fick, (Rasbo IK U) gå upp.

I herrarnas division 4 var det fyra nykomlingar på de fyra första platserna. Arlanda IBK, Storvreta IBK U och Stenhagens KK tar plats i herrtrean medan IBK Uppsala Teknologer U får vänta på en ev urdragning högre upp.

I herrarnas division 5 vann Tobo/Örbyhus FF serien, hela tolv poäng före Väddö IF. TÖFF spelade ihop 68 poäng på sina 24 matcher och radade upp 22 segrar och två kryss. Med till herrfyran följer Väddö IF, Stenhagens KK U, Fyrislunds BK och Midas IBK U.

I herrarnas division 6 fanns det två serier där lagen mötte lagen i den egna serien i dubbelmöten samt lagen i den andra serien i enkelmöten. I den västra sexan vann Livets Ord IF U och i den östra serien IBK Uppsala Teknologer Legends. Med till herrfemman följer även SK Vide och Arlanda IBK U, Rasbo IK Legends samt Nyby IBK.

SEGRARE SERIESPEL 18-19

D1 GUD
Alunda IBF
D2
Björklinge BK
D3
Livets Ords IF
Pantamera DJ GUD
IK Sätra/GGIK DJ
Pantamera F16 GUD
Alumunge IK/Rasbo IK
Pantamera F röd div1
Alumunge IK/Rasbo IK
Pantamera F röd div2
IK Sirius IBK
Pantamera F röd div3
Hagunda IF
Pantamera F röd div4
Västerlöfsta IBF/Morgongåva SK
H2 GUD
Björklinge BK
H3
Loke IBK
H4
Arlanda IBK
H5
Tobo/Örbyhus FF
H6 V
Livets Ords IF U
H6 Ö
IBK Uppsala Teknologer legends
Pantamera HJ17
Arlanda IBK
Pantamera HJ GUD
IBF Falun ungdom 01-02
Pantamera P16 GUD
IK Sirius FBC P03
Pantamera P röd div1
SK Vide
Pantamera P röd div2 V
IK Siruis FBC/IBK P04
Pantamera P röd div2 Ö
Tierp IBK
Pantamera P röd div3
IK Sirius FBC/IBK P04
Pantamera P röd div4 V
IS Saga
Pantamera P röd div4 Ö
Storvreta IBK
Pantamera P röd div6 V
IS Saga
Pantamera P röd div6 Ö
Storvreta IBK P05
Pantamera P röd div7
IK Sirius FBC/IBK P07
Pantamera P röd div8 V
Funbo IF
Pantamera P röd div8 Ö
IS Saga

Utmärkelser 18-19

Årets förening
IBK Östhammar
Årets ledare
Martin Dahlberg
Årets förening
Hagunda IF
Årets domarpar
Erik Andersson & Felix Pettersson
Årets damspelare
Jonna Vuontisvaara
Årets herrspelare
Carl Svedare
Årets paraidrottare
Lina Moberg, Storvreta IBK
Årets paraidrottare
Olle Skage, Fyrisgården IK
Årets stjärnskott
Emil Lindblom
Årets domarkomet
Vendela Eklund
Årets domarkomet
Robin Rosendal
Upplands Innebandyförbunds diplom
Mattias Tidare, Frötuna IBF

UIBF STYRELSE 18-19

Ordförande
Dan Back
Vice ordförande
Linnea Aveholt
Kassör
Christina Gullström
Ledamöter
Lars-Olov Lundgren
Bo Grängsjö
Annica Gullin-Caspersen
Sara Eriksson
Ulrika Backlund
Arvid Englund
Adjungerad
Johnny Johansson

33. SÄSONGEN 2019/2020

Säsongen 2019/2020 fick ett annorlunda slut i sviterna av Coronaviruset. Alla serier fick avbrytas ett par veckor i förtid och allt slutspel och kvalspel ställdes in. Som tur är kunde dock nästan hela säsongen genomföras innan utbrottet och här kommer en summering av hur det gick.

Tre uppländska lag deltog i Superligan. IK Sirius FBC slutade på en tiondeplats i damernas SSL och skulle troligtvis missat slutspelet även om de fått genomföra sina två sista matcher, Säsongen lyfte aldrig och mynnade ut i ett tränarbyte.

IK Sirius IBK slutade på tolfte plats i herrarnas SSL. Här fanns det fog för optimism inför säsongen men bitarna föll inte på plats och säsongen handlade till slut om att rädda nytt kontrakt. Vi tackar David Ahlmark för många år som tränare och välkomnar Stefan Forsman till nästa säsong.

Storvreta IBK slutade på andra plats i serien, 16 poäng bakom IBF Falun. Storvreta vann Champions Cup i januari och blev därmed det enda svenska herrlag som vann en stor titel på planen under säsongen. IBF Falun utsågs till Svenska Mästare och Storvreta till silvermedaljörer. Dessa båda lag har nu vunnit SM-guld 11 raka säsonger.

I herrarnas norra allsvenska kvalificerade sig publiklaget Hagunda IF till Play Off för tredje raka säsongen men det blev inga Play Offmatcher och seriesegrarna Team Thorengruppen fick SSL-platsen. Fredrik Holtz och Felix Abrahamsson bästa poängplockare för Hagunda. Totalt räknade Hagunda in 6098 åskådare på sina 10 hemmamatcher vilket gav laget en överlägsen seger i publikligan.

I damernas allsvenska var både Alunda IBF och Storvreta IBK nykomlingar. Båda lagen fick ihop 30 poäng och +5 i målskillnad. Tabellplaceringarna blev femma och sexa vilket innebär nytt kontrakt. Extra roligt att lagen slutade högst upp i publikligan med råge. Tilde Klermyr 23p, Elin Höglund 22p och Ida Uddhammar 22p poängbäst för Alunda. Storvreta var mer jämnstarka poängmässigt med nio spelare mellan 10–17 poäng.
I herrarnas div 1 tog sig Björklinge BK till Play Off, kvalet ställdes dock in och det blir fortsatt spel i herrettan för Björklinge. IBK Uppsala Teknologer slutade på en stabil mittenplacering medan IK Sirius FBC och Alunda IBF flyttas ner till herrtvåan.

I damernas division 1 slutade IK Sirius IBK på en tredjeplats vilket ett normalt år skulle inneburit ett tufft Play Off. Denna säsong valde dock Svenska Innebandyförbundet att flytta upp tre lag då Play Off inte gick att genomföra vilket innebär att Uppland kommande säsong har rekordhöga tre allsvenska lag. Stenhagens KK och Hagunda IF var länge med i toppstriden och hamnade stabilt på övre tabellhalvan. IBK Uppsala Teknologer, Björklinge BK och Arlanda IBK slogs i den andra änden av tabellen och det blev de sistnämnda som flyttas ner till damtvåan.

I herrarnas division 2 GUD fick inget av de uppländska lagen någon framskjuten placering. Rasbo IK spurtade bra och slutade på femte plats, en placering före Lokomotiv Grillby IBK. Bottenstriden var jämn och till slut kunde IBK Östhammar hänga kvar i serien på bättre målskillnad. Uppsala Life IF och Midas IBK får ta nya tag i herrtrean.

I damernas division 2 vann Enköpings IBK serien och tar sig därmed tillbaka till damettan. Med på tåget följer även nykomlingarna Uppsala Life IF som slutade tvåa i tabellen och blir intressanta att följa på en högre nivå.

Herrtrean spelades denna säsong med 14 lag och går till historien som säsongen när de fyra nykomlingarna slutade på plats 1-4 i serien. Arlanda IBK anförda av 105- poängsmannen Daniel Eklund vann serien och de får sällskap av trean Stenhagens KK upp till herrtvåan. Storvreta IBK U imponerade med sitt unga lag och slutade tvåa och IBK Uppsala Teknologer U slutade fyra. I den andra änden av tabellen flyttas IBF Roslagsalliansen och Almunge IK ner till herrfyran.
Damtreans vanns av Enköpings IBK som därmed kan räkna in dubbla seriesegrar säsongen 19/20. A-laget vann D2 och U-laget vann D3. Upp till D2 flyttas Midas IBK, Hagunda IBF U och IBF Roslagsalliansen då Enköpings U-lag tidigare avböjt uppflyttning.

I herrfyran fortsätter segertåget för Tobo/Örbyhus FF. Laget har sedan omstarten i herrsexan för ett par år sedan inte förlorat en enda match. Om laget rullar på några omgångar i höst slås det svenska rekordet i antal raka matcher utan förlust. Även Väddö IF och IS Saga hänger med till herrtrean och ni minns väl hur det gick för nykomlingarna i herrtrean denna säsong?

I herrfemman vann nykomlingarna Nyby IBK serien före Björklinge BK U och IS Saga U. Alla dessa tre lag flyttas upp till herrfyran. I botten av tabellen flyttas unga Gottsunda IBF U ner till herrsexan.

Som vanligt hade vi två herrsexor och i den östra serien var det våra åländska vänner IF Fram som vann serien och flyttas upp till herrfemman. Med sig upp får de SK Vide U och Väddö IF U under förutsättning att SK Vides A-lag får en plats i herrfyran. Detta vet vi i samband med Serieanmälan. Om inte SK Vide U får flyttas upp tas deras plats av Vaksala SK.
I den västra herrsexan vann IBF Grillby serien i stor stil. Med upp till herrfemman följer IBS Fålhagen och FBC Uppsala Ungdom. Lagen som flyttas upp från de båda herrsexorna känns starka och kan säkert gå bra även på den högre nivån.

SEGRARE SERIESPEL 19-20

» Se verksamhetsberättelsen

Utmärkelser 19-20

Årets förening
Alunda IBF
Årets ledare
Magnus Sävenhed, Frötuna IBF
Årets stjärnskott
Julia Melltorn, IK Sirius IBK
Årets stjärnskott
Johannes Rönnmark, Storvreta IBK
Årets damspelare
Madelene Langendorf, IK Sirius IBK
Årets kvinnliga paraidrottare
Nellie Lindahl Fyrisgården IK
Årets herrspelare
Peter Berlin, Loke IBK
Årets manliga paraidrottare
Jimmy Sundbom, IBK Roslagen
Årets domare
Christoffer Wallenborg
Årets domarkomet dam/flick
Malin Hjelm
Årets domarkomet herr/pojk
Christian Brundin
Årets Innebandyprofil 
Adam Troy

UIBF STYRELSE 19-20

Ordförande
Dan Back
Vice ordförande
Linnea Aveholt
Kassör
Christina Gullström
Ledamöter
Lars-Olov Lundgren
Bo Grängsjö
Annica Gullin-Caspersen
Sara Ericsson
Ulrika Backlund
Arvid Englund
Adjungerad
Johnny Johansson